Instructies VR-brillen

Algemene instructies voor eerste gebruik

 

 1. Zorg voor een vrije ruimte van ongeveer 2 meter op 2 meter om te spelen. In deze ruimte mag geen voorwerp of meubilair staan.

 2. Zet de bril op je hoofd. De hoofdband kan worden versteld, zodat deze goed vastzit. Maak hiervoor eerst de velcro-band bovenaan de bril los. Vervolgens kun je aan de band die vastzit aan beide zijkanten van de bril groter of kleiner maken. Aan de achterkant van de bril, zitten 2 verticalen plastic houders. Deze kunnen worden verschoven om grootte van de band te veranderen.

 3. Indien het oculus-apparaat reeds is ingeschakeld, start deze automatisch op wanneer je de bril op je hoofd plaatst. Indien deze nog niet is ingeschakeld, kun je dit doen met de “POWER”-button aan de zijkant van het apparaat. Houdt deze knop ingedrukt tot het LED-lampje (rechts van de knop) oplicht.
  Ter info: de batterij van de bril gaat 4 tot 6 uur mee. Wanneer de bril niet gebruikt wordt, is het best om deze terwijl op te laden. Gebruik hiervoor de meegeleverde oplader (de oplaadpoort zit ook de zijkant van de bril).

 4. Onderaan de bril vind je de knop om het volume te verhogen of verlagen.

   

 5. Neem de controllers in beide handen. Deze kan je zien zodra je de bril opzet. Een laserstraal vertrekt vanuit elke controller. Met deze laserstraal kan je een optie aanduiden. Met de X-knop of de trekkerknop achteraan de controller bevestig je je keuzes (zie schema controllers op het einde van de instructies).

 6. Volg de instructies op het scherm om de virtuele omgeving veilig in te stellen. Stel de juiste vloerhoogte en de ‘guardian’ in. De guardian is het raster (de virtuele kooi) waarin je zal spelen. Deze ruimte is optimaal 2 meter op 2 meter en bevat geen voorwerpen of meubilair. Dit om jezelf niet te verwonden of materiaal te beschadigen.

 7. Na het instellen van de virtuele omgeving kom je in je virtuele thuisbasis of startpagina. Onderaan vind je de taakbalk. Ga naar apps    in de taakbalk en selecteer de ‘first steps’ – app. Volg de instructies en tutorial om de mogelijkheden van de Oculus te ontdekken.

 8. Wanneer je de tutorial hebt doorlopen, kom je terug via apps   in de taakbalk bij de beschikbare games. Gebruik de X-knop of de Trekkerknop om te bevestigen. Als je de X-knop van de controllers ingedrukt houdt kan je swipen/slepen tussen de verschillende opties.

  Vooraleer je een game kan spelen dien je de headset te verbinden met jouw wifi-netwerk. Selecteer jouw wifi-netwerk en geef jouw paswoord in.

 9. Open daarna de game met de X-knop of de Trekkerknop om het spel te spelen. Als je het spel wil stoppen gebruik je de streepjesknop   (linkercontroller) of de cirkelknop     (rechtercontroller) onder de joysticks om terug te keren naar je virtuele thuisbasis/startpagina.

   

 10. Hoe de controllers vasthouden:
  – De cirkel bovenaan de controller moet naar boven wijzen;
  – De wijsvinger moet op de Trekkerknop rusten;
  – De middelvinger moet op de grote knop aan de zijkant (“Grip-button”) rusten;
  – De duim moet op de knoppen bovenaan de controller (in het zwarte gedeelte) rusten.

Video's Oculus menu

Bladeren door het menu van de Oculus en games selecteren om te spelen:

Video's Games

Elven Assassin

Stap 1: één persoon moet een online game aanmaken. 

Stap 2: De andere spelers kunnen nu deelnemen aan de aangemaakte online game (aan de hand van het gekozen paswoord).

Tip 1: spelers kunnen in de game niet rondwandelen. Het is echter wel mogelijk om naar andere balkons of torens te teleporteren. De torens/balkons waarin dit mogelijk is, worden aangeduid door een blauw-groene cilinder van licht. Door een pijl te richten in deze cilinders, kun je naar deze plaatsen teleporteren. 

Tip 2: Soms zullen de orks een bijl werpen richting de spelers. Het volstaat om te bukken om deze te ontwijken.

Blaston

Stap 1: één persoon moet een online game aanmaken. 

Stap 2: Daarna kan de andere speler deze game betreden door het juiste paswoord in te geven.

Rec Room

Zorg dat je bij opstart het LevelUp account selecteert (maak geen nieuwe accounts aan, dit maakt het verwarrend om andere spelers te kunnen uitnodigen).

Stap 1: Maak een nieuwe privé game (dus enkel voor gekende spelers) aan door naar je horloge te kijken. Door dit te doen, zal het menu automatisch openen. Selecteer “Games” in het menu door met je vinger erop te drukken.