VR-instructies

Beleef onze VR games & ervaring

Gebruiksinstructies Meta Quest
  1. Zorg voor een vrije ruimte van ongeveer 2 meter op 2 meter om te spelen. In deze ruimte mag geen voorwerp of meubilair staan.

  1. Zet de bril op je hoofd. De hoofdband kan worden versteld, zodat deze goed vastzit. Maak hiervoor eerst de velcro-band bovenaan de bril los. Vervolgens kun je aan de band die vastzit aan beide zijkanten van de bril groter of kleiner maken. Aan de achterkant van de bril, zit een cirkelvormige plastic draaiknop. Deze kan worden gedraaid om de grootte van de band te veranderen.

  2. Indien het oculus-apparaat reeds is ingeschakeld, start deze automatisch op wanneer je de bril op je hoofd plaatst. Indien deze nog niet is ingeschakeld, kun je dit doen met de “POWER”-button aan de zijkant van het apparaat. Houdt deze knop ingedrukt tot het LED-lampje (rechts van de knop) oplicht. Ter info: de batterij van de bril gaat 2 tot 3 uur mee. Wanneer de bril niet gebruikt wordt, is het best om deze terwijl op te laden. Gebruik hiervoor de meegeleverde oplader (de oplaadpoort zit aan de linker zijkant van de bril).

  3. Onderaan de bril vind je de knop om het volume te verhogen of verlagen.

  1. Neem de controllers in beide handen. Deze kan je zien zodra je de bril opzet. Een laserstraal vertrekt vanuit elke controller. Met deze laserstraal kan je een optie aanduiden. Met de Triggerknop/trekkerknop achteraan de controller bevestig je je keuzes (zie schema controllers op het einde van de instructies).

  1. Volg de instructies op het scherm om de virtuele omgeving veilig in te stellen. Stel de juiste vloerhoogte en de ‘guardian’ in. De guardian is het raster (de virtuele kooi) waarin je zal spelen. Deze ruimte is optimaal 2 meter op 2 meter en bevat geen voorwerpen of meubilair. Dit om jezelf niet te verwonden of materiaal te beschadigen.

  1. Na het instellen van de virtuele omgeving kom je in je virtuele thuisbasis of startpagina. Onderaan vind je de taakbalk. Ga naar apps (knop met allemaal kleine bolletjes) in de taakbalk en selecteer één van de beschikbare games. Gebruik de Trekkerknop om te bevestigen. Als je de Trekkerknop van de controllers ingedrukt houdt kan je swipen/slepen tussen de verschillende opties. Vooraleer je sommige van de games kan spelen dien je de headset te verbinden met jouw wifi-netwerk. Dit kan je doen bij de “Snelle instellingen” Linksvanonder ziet u uw avatar, de tijd, het batterijniveau en een eventuele WiFi-verbinding. Als u daarop klikt, ziet u de “Snelle instellingen” Hier kan u de WiFi-verbinding instellen, het geluidsniveau aanpassen en de helderheid aanpassen.Selecteer jouw wifi-netwerk en geef jouw paswoord in.

  1. Open daarna de game met de Trekkerknop om het spel te spelen. Als je het spel wil stoppen gebruik je de knop met 3 streepjes (linkercontroller) om in het spel naar een optiemenu te gaan of de knop met een ovaal (rechtercontroller) onder de joysticks om terug te keren naar je virtuele thuisbasis/startpagina.

  1. Hoe de controllers vasthouden: – De cirkel bovenaan de controller moet naar boven wijzen; – De wijsvinger moet op de Trekkerknop rusten (knop vanachter); – De middelvinger moet op de grote knop aan de zijkant (“Grip-button”) rusten; – De duim moet op de knoppen bovenaan de controller (in het zwarte gedeelte) rusten.